Svome nepcu priuštite božanstveni okus...


Uživajte u mjesnim specijalitetima koje pripremaju najvještiji svjetski kuhari...i gutljajima najfinijeg vina u regiji...


Otkrijte istinsko značenje izraza "slow food"...


Uz Jedrenjaci Najam! S nama!


Međunarodna kuhinja na jedrenjaku

Jedrenjak - kulinarski užici

Kulinarski specijaliteti na jedrenjaku

Jedrenje je iskustvo koje nikad nećete zaboraviti, posebice zato što se nalazite na "plutajućem hotelu" - gdje vas maze i paze. To uključuje i ponudu izvrsnih jela, svih vrsta poslastica koje odražavaju mjesnu kuhinju i tradicionalne jelovnike - budući da je najam jedrenjaka najpopularniji na Mediteranu, jelovnici uključuju najbolju ribu, aromatično maslinovo ulje, najbolje sireve, pilave, najmekšu janjetinu, složence od povrća, salate, svježe voće i deserte koje možete samo zamisliti. I sve to svježe pripremaju najiskusniji i najvještiji brodski kuhari. Stoga, zasigurno, kad jedrite Hrvatskom, Turskom ili Grčkom, uživat ćete u mediteranskoj kuhinji - najzdravijoj na svijetu - samo se neznatno razlikujući u jelovniku ili načinu pripreme.

 

 

Jedrenjak i piće

Piće na jedrenjaku

Dakako, voda je uvijek najbolji i najzdraviji odabir pića posluženog uz obrok ili samo da utaži žeđ u vrućim danima. Različite vrste prirodnih sokova i bezalkoholnih napitaka uvijek ima u izobilju, kao i piva, alkoholnih pića, čaja i kave. Budući da je jedrenjak zasigurno najopušteniji način jedrenja, možete se opustiti i naručiti piće ili dva za barom na jedrenjsku ili napitke naručiti unaprijed u agenciji za najam koja će ih kupiti i izdati vam račun. To mogu biti različiti likeri ili alkoholna pića koja odražavaju tradiciju mjesta u kojemu jedrite - kao što su npr. grčki ouzo, turska raki ili hrvatska Lozovača ili Šljivovica, kao i razna vina autohtonih vrsta grožđa - a vi ćete moći birati između najfinijih sorti! Živjeli!